marți, 9 noiembrie 2010

Snitele de ciuperci cu salata de cartofi

Snitele de ciuperci cu salata de cartofi

Aveti nevoie (pentru snitele):
ciuperci,eu am folosit piciorul caprioarei
2 oua
faina
sare,piper

Ciupercile se vor curata cu atentie cu un cutit de partea tare si aspre de pe palarie,se indeparteaza picioarele, le spalati sub jetul de apa rece cu atentie,sa nu se rupa si le veti lasa pe foi de hartie(ptr bucatarie),la scurs.


Palariile se vor taia in doua daca acestea sunt prea mari. Se presara pe partea interioare cu sare si piper,se presara faina pe ambele parti se trec prin oul batut si si se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins.
Se scot pe o farfurie unde ve-ti aseza mai intai servetele de bucatarie ptr a inghite surplsul de ulei.


Ptr salata de cartofi aveti nevoie:
cartofi fierti cu tot cu coaja,lasati la racit si curatati si taiati cubulete(astfel nu se vor sfarama)
1 ceapa
2 linguri maioneza
100 gr smantana
1 lingura mustar
sare,piper
ceapa verde,decat cozile
zeama de la o lamaie


Mod de preparare:
Se pregateste sosul: se amesteca maioneza,smantana,mustarul .
Acesta se va turna peste cartofiorii taiati,ceapa taiata marunt,sare si piper,zeama de lamaie si se amseteca foarte bine. Se da la rece ptr 10 min.


Snitelele se servesc calde cu salata de cartofi...

Pofta mare!!

2 comentarii: