vineri, 19 noiembrie 2010

Paste cu sos de ciuperci,spanac si somon afumat

Paste cu sos de ciuperci

aveti nevoie:
paste de care doriti (eu am folosit tagliatelle)
ciuperci ,champignioane si ciuperci porcini (sau orice ciuperci doriti,puteti sa folositi si numai de-un fel)
somon afumat la tipla ,cat doriti
doua maini spanac verde,spalat si curat de codite,taiat sau frunze intregi
o jumatate de lamaie
o ceapa tocata marunt
3 catei de usturoi
o smantana de 250 si 2 galbenusuri de ou
un praf de oreganao si un praf de busuioc
2 linguri ulei de masline
sare si piper dupa gust

mod de preparare:
ciupercile se curata de coaja(cele champignion),se spala se scurg bine,se taie felii si se stropesc cu sucul de la jumatatea de lamaie ptr a nu se oxida,sa nu se schimbe culoarea.
intr-o tigaie se caleste ceapa taiata marunt,usturoiul cu putin oregano si busuioc,cand aceasta devine sticloasa se adauga ciupercile.
se lasa la calit pana se evapora din apa lasata,dupa care se adauga somonul afumat,spanacul verde,se amesteca se acopera si intre timp se prepara sosul din smantana si galbenusurile de ou care se amesteca bine,se adauga putina apa rece si se amesteca din nou.
se rastoarna peste compozitia din tigaie amestecandu se in continuu,se amesteca pana va da 2-3 clocote dupa care se ia de pe foc,se adauga sare si piper dupa gust.

intre timp  pregatiti pastele,se pune apa cu sare la fiert pana aceasta clocoteste,se da focul potrivit se adauga pastele si se fierb exact cat scrie pe pachet fara capac!!

se servesc cu praf de parmezano si ar merge cu o salata de rucola!

 Va doresc,Pofta mare!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu