luni, 29 noiembrie 2010

salata de mezeluri (extrawurst salat)-reteta austriaca

o reteta usoara,la indemana oricui si foarte rapida!

Aveti nevoie:

la aceasta reteta ca "mezel" de regula se foloseste extrawurst=parizer,trebuie sa fie din cel bun,cumse gasea la noi o data,si cred ca se mai gaseste,de vita mare,sau de pui,sau amestec cu porc...dar a-ti inteles ideea,sa fie de calitate buna!!
se poate inlocui foarte bine si cu polonejii,sunt ca crenvustii dar mai grosi!

deci aveti nevoie....parizer,sau poleneji,taiati bastonase de cca 2-3 cm
o bucatica de cascaval taiata feliute subtiri,apoi bastonase de cca 2cm
o ceapa,taiata solzisori si frecata un pic cu sare si lasata cca 10 min
un ardei gras,taiat cubulete
cateva ridichi taiate rondele subtiri
ptr cine pofteste altfel,inlocuiti ardeiul si ridichea cu castraveciori murati taiati rondele subtiri!;)
sare,piper,2 linguri de ulei de masline si otet balsamico rosso dupa gust,sau otet de mere

Mod de preparare:
totul se pune intr-un castron se condimenteaza dupa gust si se serveste cu paine!

Photobucket

Pofta mare!!;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu