sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Gulas de vita cu sos de vin rosu si mamaliguta

Gulas de vita cu sos de vin rosu si mamaliguta

iata o reteta foarte simpla,gustoasa si speciala care ar putea fi si pe gustul copiilor dumneavoastra!

Aveti nevoie:

carnita de vita,de preferat pulpa taiata bucatele(vita sa nu fie mai batrana de 2 ani)
2 cepe mari sau 4 mici
4 catei de usturoi
un morcov(extra doar daca va place cu mai multe legume)
un ardei gras rosu (tot extra)
o cutie de rosii decojite
o lingura de zahar
2 linguri paprika dulce
2 fai de dafin
un pahar mare de vin rosu
2 linguri pasta de bulion
2 linguri ulei
sare si piper dupa gust


Mod de preparare:
Intr-o cratita mai mare,puneti uleiul la incins,apoi carnita pana se va evapora apa lasata.
Dupa care se adauga ceapa,usturoiul,pana ceapa devine sticloasa,adaugati apoi foile de dafin,paprika si zaharul,amestecati si acoperiti si lasati la foc mic cca 5 min.
Adaugati legumele,taiate marunt,rosiile taite si zeama acestora,o jumatate de pahar de apa,acoperiti si lasati cca 30 de min la fiert la foc mediu,amestecand din cand in cand.
Adaugati apoi vinul,pasta de bulion,amestecati si lasa-ti cca 45 de min la fiert la foc mic,astfel incat sa poata sa scada,iesind aburii afara,daca aveti capac cu gaurica speciala,tot ar fi bine sa lasa-ti un pic capacul intr-o parte pe cratita!

Intre timp pregati-ti mamaliguta!

La sfarsit condimentati cu sare si piper dupa gust!
gustos

Pofta mare!!

2 comentarii:

  1. Oh...mori incet!!! Abia am papat sarmalute, dar parca tot ar mai intra din gulasul tau..;))))) Salivez, nu alta!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. :) te invit la o portie!!:*:*<3
    sarmalute...chiar ma gandeam azi la ele,acum mi-e si mai pofta!!:))

    RăspundețiȘtergere