miercuri, 10 noiembrie 2010

Seekh Kebab cu salata Raita de rosii si castraveti

Sheekh Kebab

fac parte din bucataria orientala...acum nu stiu sigur ori araba ori indiana,ptr ca in ambele locuri se gatesc si sunt la fel de buni!!:-))

Aveti nevoie:
1 kg carne de vita tocata (sau miel)
1 ceapa tocata marunt
2 chilii veri tocati marunti
2 oua
1 legatura de coriandru verde sau patrunjel (tocat marunt)
100 gr Mix ptr Sheekh Kebab sau daca nu gasiti atunci pregatiti asa: 1 lingurita coriandru pudra,1 lingurita de chilii praf rosu,o lingurita de praf de mango,1 lingurita Garam Masala, si cateo lingurita de pasta de Ghimbir si Usturoi(le dati pe razatoarea mica sau le faceti pasta la robotul de bucatarie.

Mod de preparare:
totul se amesteca intr-un castron,se acopera cu folie de plastic si se da la frigider ptr 2-3 ore,ptr ca aromele sa se combine.
faceti formele de kebab cu mainile ude si le faceti ori pe gratar,ori intr-o tigaie cu putin ulei pe aragaz.



Salata Raita
este o salata tipic indiana foarte gustoasa si sanatoasa! se poate prepara in forme diferite,adaugand ce legume doriti dumneavoastra sau ce legume le place copiilor dumnvoastra! o puteti face spre exemplu doar cu castraveti,sau picanta adaugand si chilii verde!

Aveti nevoie:

2 rosii taiate cubulete
1 jumatate de castravete lung,sau 2 castraveti de gradina-taiat cubulete
1 jumatate de ceapa taiata marunt
1 cutie mica de iaurt
un praf de piper negru
un praf de sare
un praf de coriandru
un praf de chilii
un praf de chimen
menta verde sau coriandru proaspat tocat marunt (extra)

Mod de preparare:

Totul se amesteca intr-un castron se acopera cu folie de plastic si se da la frigider ptr 30 de min.

Este un aperitiv delicios sau o garnitura delicioasa ptr diferite preparate din carne la gratar,sau ptr Seekh Kebab!!

Pofta mare!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu