joi, 25 noiembrie 2010

Meat curry masala (indian)

Aveti nevoie:
carnita de vita,oaie sau miel taiata cubulete(eu am avut vita)
2 conserve de rosii fara coaja
o cutie iaurt
3 cepe mari
4 cuisoare,4 cardamom verde,o lingurita de curcuma,o lingurita de chilii rosu,o lingurita coriandru
ingrediente
6 catei de usturoi si o bucata ghimbir (totul dat pe razatoare marunta)
ghimbir si usturoi
2 linguri Meat curry masala(daca nu aveti se poate si fara!!)
Photobucket
4 linguri ulei de masline,sau de oricare
coriandru verde tocat marunt sau patrunjel verde,in cazul in care nu va place coriandrul verde
2 linguri smatana
apa,sare dupa gust

Mod de preparare:
carnita eu am pus-o,de cu seara la macerat cu jumatate de cutie de iaurt,un praf de coriandru si un praf de garam masala (cautati reteta la etichete). dar nu este necesar,puteti sa faceti cu carnita pur si simplu,sau sa o puneti de cu seara ca si mine la macerat...este mult mai frageda!;)

intr-o cratita adanca caliti ceapa,pana devine aurie,dupa care adaugati condimentele si usturoiul&ghimbirul,amestecati cca 5 min.
apoi adaugati carnita,(fara iaurt suplimentar,decat ce ramane pe ea in cazul in care a-ti pus-o mai intai la macerat),adaugati inca 2 linguri iaurt si amestecati totul si lasa-ti la fiert amestecand din cand in cand pana se va evapora zeama lasata.
meat curry masala
meat curry
apoi adaugati rosiile taiate,si sosul acestora plus apa cat sa acopere totul si lasa-ti la fiert cca 2 ore la foc mediu,amestecand din cand in cand si mai adaugand apa daca aceasta scade prea mult.
meat curry
la sfarsit totul trebuie sa fi scazut considerabil...
meat curry
se adauga sare dupa gust,se da de pe foc,se adauga si cele 2 linguri de smantana si coriandrul verde sau patrunjelul...
meat curry

se serveste cu orez simplu fiert sau lemon rice!...
meat curry
Pofta mare!!:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu