duminică, 7 noiembrie 2010

Mancare de bulgur cu rosii si carinita de vita tocata

Mancare de bulgur cu rosii si carnita de vita tocata


Aveti nevoie:
2 cesti de cafea de bulgur
400 gr carne de vita tocata (slaba)
250 gr de rosii curatate de coaja,eu am folosit rosii la cutie
2 cepe
3 catei de usturoi zdrobiti si taiati marunt
2 linguri ulei de masline
1/4 cana de conuri de pin (eu nu am avut)
1 lingurita praf de chilii
1 lingurita pasta de chilii
scortisoara,baharat
sare,piper

Mod de preparare:
Bulgurul se pune la inmuiat o ora in apa calduta.

Ceapa curata si taiata marunt,usturoiul,carnea si conurile de pin se pun la calit in cele 2 linguri de ulei pana se evapora zeama lasata de carne.

Apoi se adauga rosiile decojite si taiate marunt,mirodeniile si se fierb in continuare 5 minute dupa care se adauga bulgurul scurs de apa,se mai adauga apa si se lasa la fiert la foc mic,pana mai scade din zeama si se umfla bulgurul.

La sfarsit se presara scortisoara,sare si piper. Mancarea se serveste calda!

Mancarea se poate prepara si fara carne exact la fel,adaugand dovlecei sau vinete! si se poate prepara si fara praf si pasta de chilii atunci cand se afla si copii la masa!

Pofta mare!!

3 comentarii:

  1. f bun!
    ..un fel de pilaf,cu gust de spaghete bologneze:D incercati si o sa va placa! ;)
    multa bafta in continuare paulica la gatit!:*

    RăspundețiȘtergere
  2. In loc de apa calduta merge supa de vita (cubulete concentrat vita)

    RăspundețiȘtergere