Friptura asta este o bunatate!!
in Austria este o reteta traditionala de Craciun,alaturi de knödel(galusti speciale) sau cartofi cu rozmarin(cautati reteta la etichete).
eu de obicei nu mananc porc pentru ca nu-mi place foarte mult gustul carnii,dar friptura asta este DEMENTIALA!!! as fi in stare sa mananc o bucata dinasta mare singura!!:))
are o reteta speciala pe care vi-o impratasesc cu mare drag si vi-o recomand sa o incercati,nu ve-ti avea nimic de pierdut!!!!
Aveti nevoie:
Pentru sos:
8 catei de usturoi
1 lingurita de nucsoara
1 lingurita de chimen(praf)
1 lingurita boia dulce
1 lingurita de praf de chilii
3 linguri ulei
1 lingurita sare,1 lingurita piper
Pentru marinata:
1 ceapa taiata in jumatate
3 catei de usturoi curatati
1 morcov curatat si taiat rondele
un sfert de telina taiata bucatele
1 lingurita chimen intreg
6 boabe piper
3 foi de dafin
apa
o bucata de carne de porc(pulpa dezosata),cu tot cu sorici.
Mod de preparare:
se pregateste sosul amestecand intr-un castronel toate ingredientele.
Intr-o olicica puneti apa cu toate ingredientele pentru marinata la fiert,acoperiti si lasa-ti 30 min la fiert.
carnea spalati-o bine si crestati-o pe partea cu soricul in patratele cu cutitul,dar nu foarte adanc,stergeti-o bine cu servetele de bucatarie.
Dupa ce marinata a fiert 30 de minute inchideti focul si adaugati carnea,acoperiti si lasati asa 15 min. astfel se vor inchide porii acesteia iar cand o vom baga la cuptor se va face "in sosul ei" inauntru. asta este reteta traditionala.
apoi scoateti carnea si ungeti-o pe toate partile foarte bine cu sosul din castronel.
puneti o tigaie la incins fara nici un fel de grasime,apoi adagati carnea cu soricul in jos si lasa-ti asa pe foc 7 minute.
incalziti cuptorul la 160 de grade.
intr-o tava de iena,sau in orice alta tava adanca aveti adaugati carnita cu soricul in jos fara nici un fel de grasime sau lichid,acopriti tava cu folie de staniol si dati-o la cuptor pentru 2 ore.
dupa cele 2 ore,dati la o parte staniolul,"stropiti" carnita cu zeama lasata,dati cuptorul la 180 de grade si lasati-o 1 ora jumate.
dupa o ora jumate,intoarceti carnita cu soricul in sus,ptr a devenii crocant si lasati inca jumatate de ora.
apoi scoateti carnita pe un carpator,taiati-o felii si serviti-o alaturi de garnitura aleasa si hrean sau muraturi.
noi am servit-o cu cartofi cu rozmarin si ardei umpluti cu varza(murati)...a fost DELICIOS!!!!
carnea e atat de buna si de frageda incat se topeste in gura!!!
Pofta mare!!
Bucataria mea este o bucatarie foarte diversificata! ve-ti gasi mancaruri de prin toate colturile lumii,asiatice,orientale,internationale si bineinteles nu in ultimul rand cele nationale-romanesti! sper sa va pot statisface gusturile si sa fiu pe placul cator mai multi dintre voi!! sunteti cu totii invitati la masa si-mi face foarte mare placere sa le pot impartii cu voi! pofta mare dragii mei!!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ia să încerc și eu. Sper să iasă. Niciodată nu mi-a ieșit fragedă :D
RăspundețiȘtergere