Retete culinare

miercuri, 22 decembrie 2010

Fasole frecata

...stiu ca sunt o gramada de retete pe aceasta tema,si ca mai toata lumea stie sa o gateasca :D,dar trebuia sa va scriu si reteta mea nu?!

Aveti nevoie:
1 ceapa
1 lingura zahar
fasole fiarta,sau fasole la cutie
un praf de nucsoara
o lingura mustar
o lingurita de boia dulce
o lingura pasta de tomate
2-3 catei de usturoi
sare,piper

o ceapa si o lingurita de bulion,separat.

intr-o cratita caliti in putin ulei,ceapa pana devine sticloasa,se adauga zaharul,boiua,nucsoara se amesteca cca 5 min,se adauga mustarul,pasta de tomate,se amesteca din nou cca 5 min,dupa care se adauga fasolea gata fiarta,sau din conserva(spalata in prealabil),o cana apa,se semi-acopera si se lasa la fiert la foc mic amestecand din cand in cand cca 30 min,sau pana scade din apa mai mult de jumate.
dupa ce a scazut din apa,se da de pe foc, se adauga usturoiul curata si taiat in jumtate,sare si piper dupa gust si amesteca totul cu blenderul.
bunica mea punea usturoiul strivit si totul punea intr-o sita si amesteca cu o lingura de lemn pana totul se transforma intr-o pasta,dar acum bine ca a inaintat tehnologia!!

separat caliti ceapa taiata solzi cu bulionul. aceasta se adauga peste fasolica in farfurie alaturi de castraveciori murati!!
Photobucket

Pofta mare!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu