miercuri, 1 decembrie 2010

Paste cu sos bolognese

Aveti nevoie:
carinta de vita tocata 300-400 grame
2 cepe tocate marunt
2 cutii de rosii
4 catei de usturoi
oregano,busuioc
2 linguri rase de zahar
sare,piper,apa si extra un pahar de vin rosu.
paste

Mod de preparare:
Intr-o tigaie fara grasime,puneti carnea tocata la calit,amestecand mereu,isi va lasa ea grasimea necesara. adaugati ceapa si usturoiul tocate marunt,zaharul, putin busuioc si oregano,amesteca-ti mereu,pana se va evapora zeama lasata se carne,cca 30 de min.
se adauga cele 2 cutii de rosii taiate,si apa cat sa acopere totul si se lasa la fiert la foc mic,amestecand din cand in cand cca 45 de minute. apoi adaugati vinul rosu,mai lasa-ti la fiert inca 25 de min,pana se va evapora tot alcoolul din vin!
adaugati sare si piper dupa gust.

Pastele se pregatesc separat.
Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert,cand aceasta incepe sa fiarba se adauga pastele si se fierb fara capac,aldente,exact cat scrie pe pachet,dupa care le scugeti intr-o sita.
nu se vor trece sub jetul cu apa rece si nici nu e nevoie sa adaugati ulei sau alte grasimi in apa!!

separat in farfurie adaugati pastele si sosul peste,se poate servii si cu parmezan ras.
gustos

Pofta mare!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu