miercuri, 22 decembrie 2010

Daikon Nimono (reteta japoneza)

Aveti nevoie:
o ridiche lunga alba (daikon in japoneza)
1 morcov mare
3 cartofi
ciuperci shitake (proaspete sau uscate si inmuiate in apa calduta 1 ora)
1 ou de pers
1 plic praf dashii
1 lingura sake
soia sos,jumatate de pahar
3 linguri mirin
putina apa

praf dashii
Photobucket

legumele
Photobucket

ciupercile shitake puse la inmuiat
Photobucket

Mod de preparare:
Curatati legumele,taitile rondele,cartofii cuburi mai mari,adaugati plicul de dashii,sosurile si putina apa(o jumatate de pahar),cat sa cuprinda totul.
Lasati totul la fiert la foc mediu pana scade jumatate din lichid.
separat fierbeti un on,curatatil de coaja si spre sfarsit adaugati-l si pe acesta la fiert,intreg.
Photobucket

Photobucket
Pofta mare!!

2 comentarii:

  1. Pauliciii jos palaria!! Bravooo!! esti o bucatareasca de nota 10+!!! Pupiceii si mult spor in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc scumpicuta!!!
    asa ca tine!!:)):*:*<3<3<3
    multumesc ptr reteta!!:*:*

    RăspundețiȘtergere