miercuri, 22 decembrie 2010

Niku-Jaga (reteta japoneza)

Aveti nevoie:(ptr 2 pers)
150-200 gr carne de vita
4 cartofi mici
1 morcov
cateva boabe mazare sau cateva pastai fasole verde
o lingurita praf de ghimbir
3 linguri zahar
2 linguri ulei
2 1/2 linguri sos de soia
400 ml supa (de preferat supa dashi,sau de peste)
70 ml sake (sau vin alb)

Mod de preparare:
Se taie carnea si legumele in bucati potrivite,apoi in 2 ling de ulei caliti carnea ,adaugati legumele si mai caliti un pic.
turnati supa fieerbinte si lasa-ti sa dea cateva clocote,adunand intre timp spuma.
Amestecati sake-ul(vinul),sosul de soia,zaharul pana cand acesta din urma s-a dizolvat complect si apoi turnati acest amestec in oala peste celelalte.
Lasa-ti sa fiarba pana cand zeama scade mai mult de jumate,cca 30 min fara capac.
puteti decora cu muguri de soia!

Photobucket
Pofta mare!!

Sfat: ptr ca cartofii sa nu se sfarame ,va recomand sa i adauga-ti o data cu sosul de soia,vin si zahar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu