Retete culinare

vineri, 3 decembrie 2010

Ciorba de varza cu sos alb romanesc

Aveti nevoie:
o varza medie (alba sau rosie...nu conteaza!!) taiata fidelute si se freaca cu sare.
costite afumate,sau orice alta carne afumata cu os
2 cepe medii ceapa tocata marunt
1 morcov mare tocat marunt
1 jumatate ardei gras galben si 1 jumatate ardei gras rosu,(ptr culoare),dar puteti sa adaugati 1 singur ardei gras de oricare aveti.
marar verde tocat marunt.
otet,bors,sare de lamaie...orice doriti
sare,piper.

pentru sos:
o smantana de 250 grame si 2 galbenusuri.

Mod de preparare:
Intr-o oala puneti costitele bine spalate la fiert,luati spuma daca e nevoie.
Dupa ce au fiert costitele cca 45 de min,se adauga legumele si varza si se lasa din nou la fiert pana fierb legumele.
Photobucket
Photobucket

Separat pregatiti sosul,amestecand intr-un castron smantana cu galbenusurile si putina apa rece.
Photobucket

Condimentati ciorba dupa gust cu sare si piper,dati focul mic si adaugati cate un pic in castronul cu sos amestecand continuu pana reusiti sa o aduceti la aceasi temperatura cu ciorba,apoi adaugati sosul in ciorba amestecand continuu inca 2-3 minute.
Photobucket
Luati de pe foc,acriti ciorba dupa gust si adaugati mararul verde.
Se serveste cu ardei iute.
Photobucket

Pofta mare!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu