luni, 29 noiembrie 2010

Supa crema de dovleac cu ghimbir

Avesti nevoie:

un dovleac mediu,taiat in jumatate curatat de sambauri,curat de coaja si taiat feliute subtiri si mici.
2 morcovi medii,curatati si taiati rondele subtiri
o bucata de ghimbir,cat degetul mare,curata si data pe razatoarea mica
o ceapa taiata marunt
2 cartofi curatati si taiati marunt
2 linguri rase zahar
2 linguri ulei vegetal
sare,piper dupa gust
apa,lapte
un pic de frisca lichida(extra)

Mod de preparare:

Intr-o cratita se pune ceapa la calit,cand devine sticloasa se adauga zaharul si ghimbirul se amesteca,apoi se adauga celelalate legume taiate marunt,se amesteca totul si se lasa la inabusit cca 10 min amestecandu-se din cand in cand sa nu se prinda.
supa de dovleac

apoi se adauga apa si putin lapte,cat sa cuprinda toata compozita!
supa de dovleac
se acopera si se lasa la fiert cca 45 de min,la foc mic adaugandu-se din cand in cand apa si/sau lapte daca lichidul scade prea mult.

Apoi se pirueaza totul cu blenderul,nu se mai pune la fiert, se adauga sare si piper dupa gust si un pic de frisca lichida,eu am adaugat si 2 linguri de ulei de seminte de dovleac ptr aroma.
Photobucket

Pofta mare!!

4 comentarii:

  1. Paulici tu "iti faci de cap"!! hihii pai iar bunataturi??? hiihi yammii,felicitari scumpica,totul arata super si de gust nici nu vreau sa ma gindesc ca stiu cum gatesti!! hiiih.
    Pupicii si spor.

    RăspundeţiȘtergere
  2. Multumesc scumpicuta!!!:* lass ca tu esti si Mai priceputa ca mine!:*<3

    RăspundeţiȘtergere
  3. multumim pentru efortul depus si speram sa ne iasa la fel de bune papicile k ale tale!!!

    :*:X:*

    RăspundeţiȘtergere
  4. si eu va multumesc ca-mi sunteti alaturi!!:* :X :*

    RăspundeţiȘtergere