Retete culinare

duminică, 7 noiembrie 2010

Taboulleh

Taboulleh (salata arabeasca)

sa incercam si altceva...o salata arabeasca cu bulgur,(grau fiert,prajit,decojat si sfaramat),un ingredient foarte des intalnit in bucataria orientala! pe langa faptul ca este foarte gustos este si foarte sanatos,graul avand proprietati importante pentru organismul uman!


Aveti nevoie:
 6 rosii micute
1 ceapa rosie mai mare sau 2 mai mici
1 castravete de gradina (sau un sfert din cel mare)-extra
1 cescuta de cafea de bulgur
6 legaturi de patrunjel
1 legatura de menta (eu nu am folosit)
zeama de la o lamaie
4 linguri ulei de masline
sare,piper


Mod de preparare:
Bulgurul se spala si pune cu cca 2 ore inainte la inmuiat in apa calduta.
Rosiile se taie cubulete mici,castravetele se curata de coaja si se taie si el in cubulete mici,ceapa se taie marunt,patrunjelul si menta la fel. Totul se amesteca intr-un castron mare.

Separat se pregateste dresingul pentru salata: uleiul de masline,zeama de la lamaie,sarea si piperul se amesteca bine pana aceasta se dizolva.

Peste legumele din castron,se adauga bulgurul,se amesteca totul bine,se adauga sosul,se amesteca din nou bine si se lasa ptr 15 min la frigider dupa care se serveste.

Pofta mare!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu