marți, 9 noiembrie 2010

Rulada de carne umpluta

Rulada de carne umpluta (umplutura o alegeti voi!)

Aveti nevoie:
1 kg carne tocata slaba,(de care doriti eu am folosit amestec de carne de porc si vita)
2 oua
2 felii de paine inmuiate in lapte si stoarse bine
2 linguri mustar
1 lingurita paprica dulce
cimbru uscat
1 lingurita de parf de copt
patrunjel verde(taiat marunt)
sare,piper (dupa gust)
1 ou ptr uns

pentru umplutura aveti nevoie:
legume(eu am folosit morcovi si ardei grasi taiati bastonase)
branza taiata bastonase
dar asa cum am specificat mai sus puteti folosii ce doriti dumneavoastra pentru umplutura! lasati-va imaginatia sa lucreze! ar merge foarte bine spre exemplu cu oua fierte tari si castraveti murati,sau orice altceva!!

Mod de preparare:
Pregatiti mai intai prima parte intr-un castron,apoi acoperiti cu folie si dati la rece ptr 15 min sa se odihneasca.
Apoi cu o foaie de staniol,o ungeti cu ulei si intinde-ti foaia pe ea,cat este ea de lunga,adaugati umplutura,apoi cu ajutorul foii pe care o ridicati usor,ca in poza de mai jos,ajutati compozitia sa se faca sul.


Apoi adaugati rulada intr-o tava de chec sau cozonac,unsa cu ulei si tapata cu faina,o ungeti cu ou batut,sau il intindeti peste si bagati rulada la cuptor la 190 de grade ptr cat este nevoie,eu am incercat-o cu o scobitoare!

Am servit-o cu pireu si salata! a fost foarte gustoasa!!


Pofta mare!!!

Un comentariu: