marți, 7 decembrie 2010

Supa crema de morcovi cu ghimbir

Aveti nevoie:
3 morcovi curatati si taiati rondele
1 pastarnac mai mic,sau doar jumatate curatat si taiat rondele
1 bucata de cca 4 cm curatat si dat pe razatoare mica de ghimbir
1 ceapa taiata marunt
1 bucatica unt sau 2 linguri ulei masline
zeama de la o lamaie(sau dupa gust)
1 lingura zahar
sare,piper
apa,lapte

Mod de preparare:
Intr-o cratita puneti untul la topit,adaugati ceapa taiata marunt,zaharul,amestecati pana ceapa devine sticloasa,apoi ghimbirul ras si amestecati.
Photobucket
adaugati apoi,morcovul si pastarnacul(taiati rondele),amestecati si apa si lapte cat s acuprinda totul,acoperiti si lasati la foc mic la fiert pana au fiert legumele.
Photobucket

Dati de pe foc,piruiati totul bine cu blenderul,adaugati sare si piper dupa gust si zeama de lamanie.
pentru gust puteti sa adaugati si un strop de frisca lichida.
Photobucket
Pofta mare!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu