vineri, 3 decembrie 2010

Chiftele din carne

Aveti nevoie:
500 gr carne tocata(amestec porc-vita)
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
3 cartofi fierti
1 ou
sare,piper,paprica
marar,patrunjel (verde)
faina,ulei pentru prajit
Photobucket
Photobucket

Mod de preparare:
Ceapa taiata marunt o caliti 2-3 minute intr-o lingura de ulei,pana devine sticloasa.
Cartofii ii fierbeti si ii dati pe razatoare.
Amestecati totul intr-un castron.
Photobucket

Intr-o farfurie puneti faina,luati cu o lingura din compozitie,tavaliti-o in faina apoi formati chiftelele in maini.
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Puneti ulei intr-o tigaie si prajitile pe ambele parti.
Asezati-le pe o farfurie cu un servetel de hartie,pentru a trage din uleiul lasat.
Photobucket
Photobucket

Eu le-am servit cu mustar si paine proaspata!
Photobucket
Pofta mare!!

6 comentarii:

  1. Felicitari pentru blog si pentru retete atat de diversificate :).

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc Amalia!:)
    si blogul tau "arata" foarte gustos....

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna, am sa-ti dau o reteta, care poti sa foloseti si ca chiftele, dar si la placinta cu carne; 1 kg vita macinata, 400 g ceapa macinata(s-au tocata foarte marunt), 1 ou, 2 linguri de busuioc uscat, 1 lingurita de piper(proaspat macinat), putin ardei iute(dupa gust),sare naturala (nu iodata in unele tari iodata este interzisa), mai bine spus nu e sanatoasa. Restu buna vointa.Ozi buna.

    RăspundețiȘtergere
  4. seamana destul de bine cu reteta de la "rulada de carne",pe care o am aici pe blog!:)
    multumesc frumos!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi pare rau, reteta ta (rulada cu carne), nu are nimic asamanator cu reteta mea si e total alt gust. Eu am vrutsa-ti dau o reteta renumita in strainatate in Romania nu e cunascuta. Se foloseste la Burek (placinta cu carne) si la ciftele. Sper ca nu-am deranjat, imi cer scuze. O zi buna...

    RăspundețiȘtergere
  6. multumesc frumos ptr reteta,cunosc reteta data de tine,dar putin diferita...

    la Burek/Borek,sunt foarte multe feluri de retete,cu si fara carne,iar acestea depind dupa tari,regiuni si gust!
    iar mie imi place sa o fac cat mai original cu conuri de pin,baharat,chilii etc...
    nu ai deranjat de loc te mai astept cu propuneri;),am sa incerc cu siguranta reteta ta!!
    o zi buna si tie!!

    RăspundețiȘtergere