Este o reteta specific Tiroleza,Tirol este o regiune situata in vestul Austriei.
Aceasta mancare este specific traditionala,foarte la indemana,simpla,rapida si gustoasa,merge in orice anotimp cu muraturi,varza acra sau vara cu salate de legume.
Aveti nevoie:
cartofi,fierti cu tot cu coaja(depinde de cat doriti sa gatiti)
1 ceapa medie,taiata marunt
3 catei de usturoi,taiati rondele
carnita ramasa de la supa,de la o friptura(sau pur si simplu fiarta atunci pe monent daca doriti)
100 grame de sunca afuamata(gen caizer)+ orice alte resturi de mezeluri mai aveti prin frigider,totul taiat marunt
un praf de boia dulce
un praf de maioran
1 ou de persoana
sare,piper dupa gust
ulei sau unt
Mod de preparare:
Mai intai fierbeti cartofii cu tot cu coaja,apoi curatatii cat sunt inca fierbinti si taiatii rondele.
Separat caliti in 2 linguri de ulei,sau putin unt ceapa,dupa care adaugati carnita si mezelurile,usturoiul,maioranul,boiaua si amestecati cca 7 min.
Adaugati apoi cartofii,gata taiati,amestecati cu atentie sa nu se sfarame prea tare,dati focul mai mic si lasati la inabusit amestecand din cand in cand cca 15 min.
Puneti apoi in farfurie,iar peste cate un ochi prajit!
Serviti cu muraturi,varza murata sau salata de legume!;)
Pofta mare!!:)
Bucataria mea este o bucatarie foarte diversificata! ve-ti gasi mancaruri de prin toate colturile lumii,asiatice,orientale,internationale si bineinteles nu in ultimul rand cele nationale-romanesti! sper sa va pot statisface gusturile si sa fiu pe placul cator mai multi dintre voi!! sunteti cu totii invitati la masa si-mi face foarte mare placere sa le pot impartii cu voi! pofta mare dragii mei!!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
E foarte buna mancarica asta a lor.Seamana un pic cu mancarea noastra romaneasca.Ma bucur ca ai dat reteta, ca o cautam de ceva timp.Paula,faci treaba buna cu blogul asta.Astept mai multe retete tiroleze,austriece, ca tu ai mai mult acces la ele(doar esti maritata cu un tirolez).
RăspundețiȘtergeremultumesc Moni!!:)
RăspundețiȘtergerecu mare placere,mai sunt ceva retete tiroleze pe aici in caz ca te-ar interesa!;)(schwein braten si gerstel suppe)