duminică, 14 noiembrie 2010

Tocana de ciuperci cu pui

Aveti nevoie:

500 grame champignioane curatate de coaja si taite felii,iar piciorusele curatate si taiete rondele si stropite bine cu suc de lamaie ca sa nu se oxideze si sa-si pastreze culoare!!
2 cepe mari taiate marunt
1 morcov mare taiat marunt
1 ardei grastaiat marunt
carnita de pui(de care doriti)
2-3 catei de usturoi pisati
2linguri pasta de tomate
2 linguri ulei
marar tocat marunt(dupa gust)
2 foi de dafin
sare,piper

Mod de preparare:
Intr-o cratita cu apa rece,se pune carnita de pui la fiert,numai cat face spuma,dupa care se scurge si se spala de spuma(este mai sanatos sa aruncam prima apa,aceasta fiind cacerigena).

Separat,in alta cratita se adauga ceapa la calit,se adauga si cele 2 foi de dafin,cand aceasta devine sticloasa se adauga carnita scursa bine,ciupercile,restul de legume(inafara de usturoi!!),se amesteca totul bine se acopera si se lasa totul la inabusit cca 10 min!

Dupa cele 10 min se adauga apa cat sa acopere compozita noastra,si se lasa la fiert 35 de minute.
intr-un castron se adauga usturoiul pisat si se amesteca putin,cate putin cu sos din mancarica pana ajunge totul la aceeasi temperatura dupa care se adauga in mancarica amestecandu-se.
dati de pe foc,adaugati sare si piper dupa gust,marar si ...Pofta buna!!
Photobucket

Un comentariu: