duminică, 21 noiembrie 2010

Tandoori B.B.Q. cu linte si lemon rice

Iata inca o reteta indiana foarte gustoasa!
reteta de la linte si lemon rice le gasiti pe blogul meu cu ajutorul "etchetelor",cautati "linte" si "lemon rice"!

Pentru Tandoori B.B.Q. aveti nevoie:
carinita de pui,de vita,carne de oaie sa miel. eu am folosit pui.
zeama de la o lamaie
o cutie,250 grame,iaurt
4 catei de usturoi dati pe razatoare
o bucata de ghimbir curatata si data pe razatoare
2-3 linguri Tandoori Spice Mix(il gasiti la rafturile de condimente internationala/indiene/asiatice sau la marketurile speciale asiatice)
daca nu il gasiti incercati asa:
Tandoori mix:
un praf de chilii rosu,un praf de usturoi,un praf de ghimbir,un praf de chimion,un praf de nucsoara,un praf de curcuma(e galben). totul se amesteca si se pun in cantitati considerabile cat sa va iasa 2-3 linguri de mix.

Mod de preparare:
carnea se pune de cu seara intr-un bol la macerat,cu usturoiul,ghimbirul,zeama de la lamaie,condimentele si iaurtul.
totul se amesteca bine,se acopera cu folie de aluminiu sau capac si se da la frigider peste noapte,sau cel putin 2-3 ore.

Cuptorul se incalzeste la 180 de grade. o folie de aluminiu o ungeti cu ulei,aseza-ti carnita fara sa curata-ti sosul de pe ea dar nici cu sos extra,impachetati stanionul cu carnita in forma de cort,ptr a fi mai usor apoi de despachetat si dati-o la cuptor ptr 25 de min la mijlocul acestuia.
dupa cele 25 de min,desfaceti staniolul si mai lasa-ti inca 20 de min.

se serveste in diferite moduri cu orez simplu fiert,lemon rice,linte,sau salata Raita.(cautati retele la etichete)

Noi am servit-o cu linte si lemon rice...o bunatate!
Photobucket

Pofta mare!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu