Aveti nevoie:
1-2 carnati,taiati pe jumatate apoi rondele
6-7 cartofi taiati cubulete
2 cepe medii,tocate marunt
1 morcov,curatat si tocat marunt
1 jumatate,ardei gras rosu+1 jumatate ardei gras galben/sau unul intreg de orice culoare
1 cutie de rosii decojite
2 foi de dafin,cateva boabe de piper
3 catei de usturoi zdrobiti cu furculita apoi taiati marunt
marar verde tocat marunt,dupa gust
sare,piper dupa gust
Mod de preparare:
Intr-o cratita,puneti 2 linguri de ulei la incins,adaugati ceapa,carnaciorii si foiile de dafin,amestecati un pic pana ceapa devine sticloasa,apoi adaugati morcovul si ardeii.
lasati totul la foc ptr 5 min,amestecand din cand in cand,apoi adaugati cutia de rosii,cu rosiile taiate cuburi,mai adaugati apa dupa ochi,iar cand incepe totul sa fiarba se adauga cartofii,se acopera se da focul mic si se lasa la fiert amestecand din cand in cand cca 45 de min.
apoi adaugati sare si piper dupa gust,mararul si usturoiul si luati de pe foc.
a mers nemaipomenit cu muraturi......
Pofta mare!!
jos palaria in fata ta!foarte buna reteta.
RăspundețiȘtergeremultumesc!!
RăspundețiȘtergere