Retete culinare

miercuri, 1 decembrie 2010

Ciorba de perisoare

Aveti nevoie:

Pentru perisoare:
carnita tocata-200 de grame
o lingura de orez
un albus de ou
o felie de paine inmuiata in apa si stoarsa bine/sau 2 linguri faina
piper,patrunjel

Pentru ciorba aveti nevoie:
1 morcov
1 pastarnac
un sfert de telina(radacina)
1 ceapa mare
1 cutie de rosii/sau 2 linguri pasta de tomate
ptr acrit bors cubulete/jumatate de litru de bors/zeama de varza/otet/sare de lamaie(aveti de unde alege:)) )
patrunjel verde,leustean verde
1 ou + galbenusul ramas mai sus
1 crenguta de cimbru

Mod de preparare:
Intr-o oala puneti apa la fiert,cand aceasta fierbe se adauga zarzavatul tocat marunt si crenguta de cimbru,fara verdeata,si se lasa la fiert acoperit la foc mediu cca 30 de minute.

Preparati in acest timp compozita pentru perisoare intr-un castron,cu toate ingredientele de mai sus.

Dati focul mic la ciorbita,udati-va mainile si pregatiti perisoarele in forma de bilute si dati-le drumul in oala cu atentie sa nu va stropiti cu ciorba fierbinte!!
cand perisoarele sunt gata se adauga si cutia de rosii(tocate marunt)/sau pasta de tomate si se lasa ciorba sa fiarba in continuare cca 30 de minute,semi-acoperit la foc mic.
oul si galbenusul se bat bine si se amesteca cu putina apa rece si se adauga la sfarsit in ciorba,amestecand in continuu.
tot acum adaugati si acreala dupa gust,sare si piper,dati de pe foc si scoateti crenguta de cimbru.
se aromeaza cu verdeata tocata marunt!
Photobucket

Pofta mare!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu