Retete culinare

joi, 2 decembrie 2010

Fasole scazuta la cuptor

Aveti nevoie:

O cutie mare de 800 gr de fasole alba,spalata bine
carnita afumata orice doriti (carnati,costite,etc) eu am folosit jambon afumat taiat cubulete
2 cepe mari
3 catei de usturoi
2 ardei grasi(unul galben si unul rosu)
2 morocovi
1 cutie de rosii decojite si taiate/rosii pisate(decojite)
2 frunze de dafin
busuioc,cateva boabe de piper(vreo 6)
apa,400 ml vin rosu
sare dupa gust
extra marar verde sau patrunjel tocat marunt
3 linguri ulei,2 linguri de zahar

Mod de preparare:
Intr-o cratita puneti ceapa taiata solzi la calit cand aceasta devine sticloasa,adaugati zaharul,apoi usturoiul taiat in 2,busuiocul,foile de dafin,piperul boabe,amestecati.
Adaugati si restul de legume,ardeii taiati cuburi marisoare,morcovii rondele,caliti 2-3 minute totul impreuna,adaugati fasolica(spalata si scursa bine),cutia de rosii/rosiile pisate,vinul si apa cat sa treaca cu 2 degete peste intreaga compozitie.

Incalziti cuptorul la 160 de grade si dati cratita la cuptor ptr 2 ore,amestecand din cand in cand.

Scoateti cratita,condimentati cu sare dupa gust.
Photobucket

Pofta mare!!
Photobucket

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu