Este o supa foarte usoara si foarte gustoasa,traditionala in Austria,cu siguranta ar fi si preferata copiilor dumneavoastra.
Multe dintre bucataria austriaca,se aseamana foarte tare cu cea germana,de aceea multe dintre aceste retete se gatesc in ambele tari!
Aveti nevoie:
Pentru supa:
legume pentru supa (telina,ceapa,cartof,morcov,pastarnac)
carnita de vita,cu putina grasime,sau os de vita cu carnita
Pentru clatite:
faina
1 ou
un praf de nucsoara
sare,piper,apa cat cuprinde (se poate adauga si verdeata in ele,ptr cine doreste,cum ar fi patrunjel taiat marunt)
Mod de preparare:
Pregatiti mai intai supa.
Adaugati carnea,bine spalata la fiert in apa rece,si luati cu o paleta spuma lasata,sau dupa ce a facut spuma se arunca prima apa,se spala cratita si carnea de spuma ramasa. Se adauga alta apa,tot rece,in care se reintroduce carnea si se pune la fiert,cand aceasta incepe sa fiarba se adauga legumele curatate si taiate in jumate.
Se lasa la fiert la foc mic,pana supa isi schimba culoarea,devine un pic maronie-portocalie:)) sper ca am explicat destul de corect.
Dupa ce aceasta a fiert,se scot legumele si carnea,se lasa supa clara,se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Separat se prepara compozita ptr clatite.
adaugati intr-un castron faina(depinde cate doriti sa faceti),oul(daca pregatiti mai multe adaugati 2 oua),un praf de nucsoara,sare,piper si amestecati totul cu un tel cu apa cat cuprinde.
apoi pregatiti clatitele normal....
dupa ce le-ati terminat,le faceti sul pe toate,si le taiati rondele...
le "dezlipiti" si le serviti separat in castron ,sau farfurie dar nu dierct in oala cu supa,altfel se vor inmuia dupa un timp si nu vor mai fi la fel de bune.
se pune cate o portie in farfurie,sau in castron,impreuna cu verdeata (patrunjel tocat),si peste supa fierbinte.
restul de frittaten-clatite se pastreaza in frigider,acoperite cu tipla,sau daca sunt si mai multe le puteti pune pe portii in pungute in congelator!
Pofta mare!!!
Bucataria mea este o bucatarie foarte diversificata! ve-ti gasi mancaruri de prin toate colturile lumii,asiatice,orientale,internationale si bineinteles nu in ultimul rand cele nationale-romanesti! sper sa va pot statisface gusturile si sa fiu pe placul cator mai multi dintre voi!! sunteti cu totii invitati la masa si-mi face foarte mare placere sa le pot impartii cu voi! pofta mare dragii mei!!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
=P~ ce sora harnica am :)) :X :*:*
RăspundețiȘtergereMAI DRAGUTA MEA,ESTI SUUUPER LA BUCATARIE,CU DRAG ,MIKY(ONO)
RăspundețiȘtergereMultumesc Ale si Miha!!
RăspundețiȘtergereva pupic pe amandoi....:*:*:* <3<3
Aveam nevoie de aceasta reteta!!!
RăspundețiȘtergereMultumim!!!
cu mare placere,ma bucur ca am putut fi de ajutor!:)
RăspundețiȘtergereSuna a fi buna reteta asta...Acum caut retete specifice Austriei...deci sunt noua in "bucataria austriaca" si as dori sa va intreb, ce facem cu legumele fierte si cu carnea care a fiert in supa? Le folosim la altceva? La ce, de exemplu?
RăspundețiȘtergereMultumesc mult.
Meia B.