Aveti nevoie:
legumele scoase de la o supa (morcov,pastarnac,telina,cartofi,ceapa etc)
1 ou
verdeata,(patrunjel si marar),tocata marunt
2-3 catei de usturoi
2-3 linguri de faina
1 felie de paine inmuiata in apa si stoarsa bine
Separat:
faina ptr tapat si ulei pentru prajit.
Mod de preparare:
Intr-un castron,adaugati toate legumele date pe masina de tocat si restul de condimente,si amestecati bine.
Apoi pregatiti chiftelutele,luati cu o lingura din compozitie,puneti in farfuria cu faina ptr tapat,acopriti bine cu faina apoi datii forma pe care o doriti. cu atentie insa,ptr ca sunt mai moi decat cele din carne,apoi puneti direct in uleiul incins si lasati pana capata de jur imprejur o culoare aurie,dupa care intoarceti cu grija.
Scoatetile pe o farfurie,pe care a-ti asezat deja niste servetele ptr a se scurge surplusul de ulei.
le puteti servii ca atare,cu sos sau ca garnitura langa o fripturica!
Pofta mare!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu