Retete culinare

duminică, 21 noiembrie 2010

Mancare de linte (indian)

Mancarea indiana este una dintre favoritele mele,o explozie de culori si arome care iti exploreaza fiecare papila gustativa!:))
daca va place mancarea picanta atunci cu siguranta sunteti la retele care trebuie sa le incercati!!;)

Aveti nevoie:
cateva frunze de curry(daca nu aveti,faceti fara,dar nu incercati sa le inlocuiti cu frunze de dafin!! gustul este total diferit!!)
2 cepe mari
o cana(mare) de linte,pe care o puneti de cu seara la inmuiat,sau daca nu 2 cutii de linte conserva
o conserva de rosii
5 catei de usturoi,taiati rondele
o bucata de ghimbir,curata si data pe razatoare (cam de 5 cm)
o lingura garam masala (cautati reteta la etichete)
o lingura jumatate meat curry masala (se gaseste la supermaket-urile mari la rafturile de condimente internationale/asiatice/indiene,sau la market-urile asiatice sau orientale)
1 chilii verde(extra,doar daca doriti ca mancarea sa fie foarte picanta!!)
ulei vegetal,sare
2 linguri iaurt (extra)
coriandru verde(merge si fara daca nu va place)


Mod de preparare:
Intr-o cratita adauga-ti ulei,cat sa acopere fundul cratitei,lasa-ti 5 min la incalzit,dupa care adaugati frunzele de curry si amesteca-ti,pana incep sa miroase(au un miros placut,mie mi se pare ca de ardei gras:)) ). Dupa care adauga-ti ceapa taiata solzi,usturoiul,taiat rondele,ghimbirul dat pe razatoare,chilii verde taiat marunt(extra) si cele 2 linguri jumate de condimente,amestecati si lasati un cca 10 min la calit.
apoi urmeaza lintea si cutia de rosii,acestea taiate bucati si sosul de rosii,adauga-ti apa cat sa treaca cu 2 degete peste compozitie,amestecati si lasa-ti la fiert cca 2 ore amestecand din cand in cand sa nu se prinda!

Trebuie sa fiarba pana va scadea considerabil din lichid,iar lintea va incepe sa se sfarame!

Adauga-ti sare dupa gust si cele 2 linguri de iaurt,dar doar dupa ce a-ti luat-o de pe foc si amestecati! presara-ti coriandru verde si e gata!

Se poate servii ca antreneu,sau ca mancare de baza insotita de orez fiert sau lemon rice(vezi reteta,cauta la etichete).

Photobucket

Pofta mare!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu