Aveti nevoie:
Pentru aluat:
7 linguri lapte
7 linguri ulei flaorea soarelui
6 linguri zahar
faina cat cuprinde
1 lingurita bicarbonat stinsa cu o lingurita otet
Pentru umplutura:
500 gr branza dulce de vaci
o mana de stafide
2 plicuri de zahar vanilat
o esenta de vanilie
o esenta de rom
2 oua
si un ou pentru uns la sfarist placinta!
Mod de preparare:
Intr-o craticioara se amesteca laptele,uleiul si zaharul pe foc pana incep se fiarba dupa care se da deoparte si se lasa la racit!
dupa ce s-a racit se incorporeaza faina,cat cuprinde aluatul trebuie sa fie elastic si usor de intins!
Umplutura:
intr-un bol se amesteca totul bine!!
aluatul se imparte in doua si se intind doua foi.
intr-o tava de iena sau intr-un recipient dreptunghiular se aseaza o foiae de hartie ptr copt,dupa care prima foaie,umplutura se intinde uniform,se adauga cealalta foaie se unge cu oul batut bine si se da la cuptor,la 165 de grade 35 de minute!
dupa cele 35 de minute se scoate,se lasa sa se raceasca in tava se presara cu zahar pudra si se serveste!!
Pofta mare!!
ce placinta buna si delicioasa, imi place daca e cu branza si stafide!
RăspundețiȘtergere