Retete culinare

sâmbătă, 13 noiembrie 2010

BABA GHANNNOUGE (salata de vinete,specific arabesc)

BABA GHANNNOUGE

Aveti nevoie:

2-3 vinete coapte,curatate de coaja si lasate la curs (ca ptr salata noastra de vinete)
2 linguri de tahini (crema de susan,o gasiti la magazinele mari gen Carrefour,sau la cele specifice arabesti/asiatice)
2 linguri iaurt
1-2 catei de usturoi
sare,piper
ptr ornat puteti folosii patrunjel,menta,rosii,ceapa,sau alte legume...eu am folosit castraveti,ridiche si ardei iute.

Mod de preparare:

Taiati vinetele  bucati,adaugatile intr-un castron,peste acestea si celelalte ingrediente(usturoiul,pasta de tahini,iaurtul,sarea si piperul) si amestecati cu blenderul pana totul devine o pasta omogena!
O asezati in castronele si o ornati dupa gust!

aceasta este fara ardei...

iar aceasta cu ardei iute...:-D


Pofta mare!!

Un comentariu: