Retete culinare

duminică, 7 noiembrie 2010

Pilaf de bulgur (vegetarian)

Pilaf de bulgur (vegetarian)

Aveti nevoie:
2cesti de cafea cu bulgur
2 cepe
2 morcovi
1 sfert ardei gras verde si un sfert ardei gras rosu
o jumatate ceasca mazare(eu am folosit din cea congelata)
1 cutie rosii decojite cu tot cu suc
3 catei usturoi zdrabiti si taiati marunt
3 linguri ulei de masline
praf de chilii(extra)
o lingurita pasta de chilii(extra)
scortisoara(praf),sare si piper

Mod de preparare:
Bulgurul se pune cu o ora inainte la inmuiat in apa calduta.

Separat intr-o cratita,se caleste ceapa taiata marunt,usturoiul si cu mirodeniile(praful si pasta de chilii).
Apoi se adauga morcovul taiat cubulete,sferturile de ardei gras taiate cubulete,dupa care se adauga bulgurulul se amesteca si se lasa cateva minute sa se intrepatrunda totul.
Se adauga rosiile taiate si zeama,plus apa,cand incepe sa fiarba se adauga mazarea si se lasa sa fiarba cca 30 de min.

La sfarsit se adauga scortisoara,sare si piper dupa gust. Mancare se serveste calda!

Pofta mare!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu