Aveti nevoie:
piept de pui dat prin masina de tocat
2 cepe mari,taiate marunt
o cana de cafea de orez,semi fiert
condimente(paprika,busuioc,cimbru)
sare,piper
suc de rosii,apa
2 linguri de untura,sau 6 de ulei
frunze de vita,oparite in apa cu sare,cateva boabe de piper,2 foi de dafin,o crenguta de cimbru si otet dupa gust.
se pune mai intai apa cu condimentele la fiert,cand clocoteste se adauga frunzele de vita,se lasa 5 min,dupa care se pun in sita la scurs.
Mod de preapare:
ceapa se caleste in úntura,sau in ulei,cand devine sticloasa se adauga si orezul semi-fiert si bine scurs,se amesteca bine si se calesc impreuna 5 min. se da deoaparte,se lasa la racit.
separat intr-un castron se pune carne tocata,condimentele,compozitia din tigaie,sare si piper dupa gust,se amesteca totul bine si se impacheteaza sarmalutele in foile de vita,intregi.
se aseaza intr-o cratita,peste se adauga suc de rosii si apa,doar atat cat sa ajunga pana la ultimul rand de sarmalute fara sa le depaseasca!!
se pune la fiert,la foc mic cca 2 ore jumate!
Pofta mare!!
Bucataria mea este o bucatarie foarte diversificata! ve-ti gasi mancaruri de prin toate colturile lumii,asiatice,orientale,internationale si bineinteles nu in ultimul rand cele nationale-romanesti! sper sa va pot statisface gusturile si sa fiu pe placul cator mai multi dintre voi!! sunteti cu totii invitati la masa si-mi face foarte mare placere sa le pot impartii cu voi! pofta mare dragii mei!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu