marți, 30 august 2011

Salata de ton

Sunt multe feluri de prepara o salata de ton,toate cu siguranta foarte gustoase!:)
Iata una dintre salatele mele preferate de ton,care se poate servii si ca aperitiv,nu doar ca o gustare usoara!;)

Aveti nevoie,ptr 4 portii:
360 gr conserva ton in suc propriu
1 ceapa medie rosie
2 oua fierte
150 gr smantana
zeama de la o jumatate de lamaie
marar verde,dupa gust
o lingura mustar,dupa gust
2 linguri ulei de masline,facultativ
sare,piper dupa gust

Mod de preparare:
rasturnati intr-un bol conserva de peste,fara zeama pe care o zdrobiti bine cu o furculita.
ceapa o taiati marunt si o frecati cu putina sare,o lasati asa pana o ve-ti adauga in bol,astfel isi va pierde din tarie!

amestecati intr-un castron smantana,mustarul,uleiul si zeama de lamaie,adaugati peste conserva de peste din bol.
adaugati si ceapa,mararul taiat marunt,ouale taiate marunt,sare(nu uitati ca am frecat si ceapa cu sare,atentie cata sare veti adauga din nou), piper dupa gust si amestecati totul bine.

rasturnati totul intr-o farfurie,sau intr-un castron pe care il veti decora cum doriti.
Photobucket
se poate servii atat cu paine proaspata sau cu paine prajita,pofta buna!